Dordrecht Dordrecht
  • My Nearest City

Dordrecht Dordrecht

Your selected category do not have any records yet at your current location.

Aan deze website wordt nog gewerkt, slechts een klein deel van de therapeuten staan erop, we zullen de informatie zo snel mogelijk aanpassen.

Magnesium therapie wordt al meer dan duizend jaar in de traditionele Chinese geneeskunde gebruikt en wordt aangeduid als “de vonk van het leven” door de beoefenaars van deze ongelooflijk effectieve, maar universeel genegeerde vorm van behandeling. En een van de meest bijzondere eigenschappen van magnesium chloride (de meest pure vorm van magnesium) is dat het snel door de huid wordt  geabsorbeerd en niet hoeft te worden ingenomen. In Nederland is er grote belangstelling voor deze vorm van magnesiumtherapie.

Vroeger wist men dat magnesium essentieel voor het leven is, want… wij kunnen niet leven zonder lucht en water maar zeker ook niet zonder magnesium. Het is het belangrijkste mineraal in ons lichaam en dat wisten de mensen al heel lang geleden en daarom aten ze specifieke planten en noten die veel magnesium bevatten zodat men gezond bleef.

Helaas is vrijwel al het magnesium uit ons voedsel én water verdwenen. En planten ……..deze groeien niet meer op de aarde maar op piepschuim, het is niet zo gek dat er een groot tekort aan magnesium is bij meer dan 72% van de volwassenen en kinderen.

De meest belangrijkste functies van magnesium in het lichaam zijn:

  • magnesium is betrokken bij meer dan driehonderd enzymatische processen;
  • magnesium is betrokken bij de productie en het transport van energie;
  • magnesium is noodzakelijk voor de eiwitsynthese;
  • magnesium helpt bij het overbrengen van zenuwimpulsen;
  • magnesium ontspant spieren, hart en bloedvaten;
  • magnesium helpt bij de opbouw van botten en tanden.

Waarom Magnesium therapie ?
Het aantal chronische ziekten wordt steeds groter terwijl de reguliere geneeskunde steeds vaker met de rug tegen de muur staat. Aan magnesium therapie wordt vaak niet gedacht want Magnesium valt niet binnen de medicijn verstrekking door de farmaceutische industrie.

Aan magnesium kan je niets verdienen terwijl het heel bijzondere therapeutische eigenschappen heeft. Het tekort wordt steeds groter en zelfs een mild tekort aan magnesium heeft merkbare gevolgen voor de gezondheid .
“Het is zeer betreurenswaardig dat een tekort van zo’n goedkoop, volledig veilig mineraal resulteert in ziekten die onberekenbare leed en kosten in de hele wereld veroorzaken “– Dr Steven Johnson.

Welke magnesium?
Magnesium-therapie behandelingen worden gegeven door behandelaars en therapeuten die opgeleid zijn adequate informatie te geven over verschillende soorten van magnesium en welke magnesium het beste bij een specifiek probleem past. De belangrijkste magnesium die wordt gebruikt is magnesium chloride uit de Zechstein zee, een oerzee van miljoenen jaren oud die zich uitstrekt van Engeland tot diep in Duitsland. Zechstein magnesium is de meest pure magnesium ter wereld zonder zware metalen of andere vervuiling, geen enkele andere soort magnesium kan daar tegenop.

Zie voor uitgebreide informatie over Zechstein magnesium en zijn toepassingen www.zechstein-ancient-magnesium.nl

Veel commerciële bedrijven produceren pillen en capsules die veel te weinig magnesium bevatten, vol met schadelijke vulmiddelen zitten en vaak meer kwaad dan goed doen, of ze zijn van een soort die nauwelijks door het lichaam wordt opgenomen. 
Dr Jay Cohen , MD , stelt dat “Als je magnesium tabletten of capsules inneemt,  absorbeert je lichaam slechts 30 procent van de magnesium die tabletten bevatten Zelfs van de zeer goed verkochte producten is de absorptie minder dan10 procent . “
 
Hoe te gebruiken.
Zuivere Magnesium chloride kan men (verdund) drinken, transdermaal gebruiken (smeren op de huid) of intraveneus (via een injectie) toedienen en het kan direct op een speciale manier in de longen verneveld worden of worden toegevoegd aan baden en zelfs als een klysma. 
Het zou een ideale situatie zijn als in het drinkwater voldoende magnesium zou zitten maar helaas is dat niet meer het geval, toediening in de juiste dosering is dan ook nodig.

Wat zijn de voordelen van magnesiumtherapie.
Een magnesium bad vlak voor het slapen gaan kan genoeg zijn om een diepe en rustige nachtrust te bereiken. Het is niet ongewoon dat iemand het nemen van magnesium voor een bepaald doel merkt zijn krachtige gunstig effect op andere terreinen. Mensen worden plotseling minder prikkelbaar, hebben minder pijn en hun energie niveaus schieten omhoog . Een tekort aan magnesium kan voor veel onnodige problemen zorgen, neem daarom contact op met een van onze therapeuten, zij kunnen je zeker verder helpen.

Magnesiumtherapie via de huid (transdermaal).
Veel van ons nemen medicijnen en supplementen oraal (via de mond) hoewel er tegenwoordig ook veel medicijnen transdermaal gegeven worden ( directe absorptie via de huid ).

Voorbeelden zijn hormonale pleisters, nicotinepleisters en vele andere medicamenten.
Het grote voordeel van transdermale toediening is de snellere toegang tot de bloedbaan waardoor de magnesium op een volkomen natuurlijke wijze in het lichaam wordt opgenomen.
Het spijsverteringskanaal wordt op deze manier niet belast en het zorgt er ook voor dat er een verhoogde absorptie en biologische beschikbaarheid mogelijk is . 
 
 

Andere therapeutenBekijk ze allemaal

Regenesis- magnesium therapeut, Gerda Fortuin

Gezonder en goed in je vel met Zechstein ancient magnesium. Veel mensen hebben gezondheidsklachten die veroorzaakt worden door een ernstig